Hvordan tyder man en vinetiket? Hvorfor Vinakademiet? Floating Vineyards i Thailand - et kommende vinland? Kan man virkelig afgøre en vins alder blot ved at se på den? Propdefekt…eller? Fadlagring eller egechips?

WSET Level 3 Award in Wines

 

Vinakademiet tilbyder også Level 3 Award in Wines i samarbejde med Wine & Spirit Education Trust. Det er en international anerkendt eksamen, som er en af flere uddannelser fra WSET og blandt andet er det normale adgangskrav til Level 4 Diploma in Wines & Spirits.

 

Den detaljerede, samlede beskrivelse af uddannelsen kan ses her, og du kan læse mere om WSET og Level 3 her . Vi står naturligvis også parat til at informere mere om denne uddannelse, så det er bare at kontakte os, hvis du har spørgsmål

 

Vi tilbyder to muligheder for at tage WSET Level 3-eksamen:

 

Supplement til sommelieruddannelsen

Vores sommelieruddannelse er så lang og grundig, at man blot behøver supplere uddannelsen med to ekstra kursusdage før man kan tage Level 3 eksamen. Disse kursusdage vil ligge umiddelbart efter Niveau 2-forløbet og indgår i kursusprisen. De to dage vil først og fremmest indeholde repetition af smageteknik og vinanalyse på engelsk samt eksamensforberedelse i form af prøveeksamener. Der vil desuden være en lektion i vitikultur og vinifikation med fokus på at lære at anvende de engelske termer.

 

Det engelske kursusmateriale i form af WSETs "Study Pack" udleveres til alle elever sammen med materialet til sommelieruddannelsen, når man påbegynder Niveau 2 på sommelieruddannelsen. Ønsker man at supplere sommelieruddannelsen med WSET Level 3 melder man sig i løbet af Niveau 2 til de ekstra kursusdage samt eksamen. Der vil være et mindre eksamensgebyr som pt. er på ca. 600 kr.

 

Med både Vinakademiets sommelieruddannelse og WSET Level 3-eksamen står man med den bedst mulige kombination: sommelieruddannelsens dybde, detaljerigdom og grundighed suppleret med WSETs internationalt kendte diplom og muligheden for at læse Level 4 Diploma.

 

Disse suppleringskurser er også åbne for tidligere studerende på sommelieruddannelsens Niveau 2, såfremt der er plads. Prisen er i så fald 3000 kr. for suppleringsdagene samt eksamen. I København tilmelder man sig her og i Silkeborg tilmelder man sig ved fremsendelse af mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. I begge tilfælde gælder først-til-mølle-princippet.

 

Kommende suppleringsdage:

D. 27. og 28. februar i Silkeborg med eksamen d. 29. marts

D. 14. og 22. marts i København med eksamen d. 25. april

D. 29. og 30. maj i København med eksamen d. 16. juni

 

Selvstændigt kursusforløb


For de, der i første omgang kun ønsker WSET Level 3 vil vi løbende tilbyde et selvstændigt kursusforløb på 5 undervisningdage samt eksamen. Der er tale om heldagsundervisning fra 9.30 - 17 undtagen eksamensdagen, som typisk vil forløbe mellem kl. 10.00-13.00. Undervisningen foregår på Hotel- og Restaurantskolen, Vigerlsev Alle 18, 2500 Valby.

 

På kurset vil følgende emner blive behandlet:

  • Vitikultur og vinifikation
  • Faktorer der påvirker vinens stil, kvalitet og pris
  • Vinbeskrivelse og analyse vha. WSET Systematic Approach to Tasting©
  • Alle de vigtigste vinlande og vinområder i verden
  • Særlige vintyper som mousserende vine og hedvine
  • Vin og mad
  • Eksamenstræning

 

Pris:

Dette kursus tilbyder vi til en meget konkurrencedygtig pris på 11.500 kr. Kursusafgiften dækker det engelske undervisningsmateriale, alle vine, forplejning (frokost og kaffe/kage) samt eksamensafgift.

Kursusdatoer:

Næste kursus vil foregå på engelsk. Kursusdagene er 18/1, 22/2, 21/3, 19/4 OG 22/5 med eksamen d. 16/6. Tilmelding foregår her.

NEW! STARTING IN JANUARY WE NOW OFFER THE LEVEL 3 AWARD IN WINES IN ENGLISH. MORE INFORMATION HERE AND REGISTRATION IS NOW OPEN HERE.

WSET Level 3-eksamen

Uanset om man tager WSET Level 3-eksamen som supplement til sommelieruddannelsen eller efter det selvstændige kursus er eksamen helt den samme. Den består af to dele:

  1. En praktisk del på 30 minutter, hvor to vine skal blindsmages og beskrives ifølge SAT-metoden (Systematic Approach to Tasting©)
  2. En teoretisk del på 2 timer, som betår af 50 multiple choice-spørgsmål og 4 mere detaljerede spørgsmål, der skal besvares med en kortere tekst.

Eksamensspørgsmålene er på engelsk og skal besvares på engelsk.

 

 

högerkolum WSET-DK

wset landscape descriptor 647 rgb eng 2015